Diagnose en behandeling - Lipolymfoedeem Kliniek

Lipolymfoedeem kliniek

Diagnose en behandeling

Diagnose Lipoedeem, Lipolymfoedeem of wat anders

De diagnose lipoedeem/ lipolymfoedeem is niet zo eenvoudig te stellen. Heel vaak krijg ik vrouwen in mijn praktijk die al jaren lang van het kastje naar de muur zijn gestuurd met hun klachten en waarbij het uiteindelijk lipoedeem blijkt te zijn. Of vrouwen die zeggen lipoedeem te hebben, maar waarbij het obesitas blijkt te zijn.

Het vaststellen of iemand lipoedeem/ lipolymfoedeem heeft kan pas na een uitgebreid vraag gesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Het alleen laten zien van de onderbenen, de taille meten of een pitting test is dus niet voldoende. Het is een serieuze aandoening die ook zo benaderd moet worden. Het stellen van een diagnose bij iemand met een bmi van 35 of hoger is heel erg lastig maar niet onmogelijk. Het stellen van een diagnose mogen alleen artsen doen, daarom spreek ik van een therapeutische diagnose welke ik vervolgens met de arts bespreek.

  In de Lipolymfoedeem Kliniek kan je een diagnose laten stellen. 

Behandelingen: een totale aanpak

Je hebt lipoedeem of lipolymfoedeem

Lipoedeem/ lipolymfoedeem kan m.i alleen holistisch behandeld worden. Dat wil zeggen: behandeling op meerdere gebieden. Veel vrouwen met lipoedeem gaan fanatiek trainen, sporten of ondergaan bv fysiotherapie. Dit heeft vaak een tijdelijk effect. Want heb je wel gedacht aan: ontspanning? Voeding? Slapen? Voedingssupplementen? Omdat Lipoedeem een uitgebreide aandoening is en te maken heeft met het: vetweefsel, bindweefsel, spieren, darmen en hersenen: is het duurzaam om het ook op deze gebieden ‘te behandelen”. Het meeste kan je zelf doen, zoals je kan zien bij de Lipoedeem Academy, maar voor sommige dingen heb je ons nodig: endermologie (voor het bindweefsel), oedeemtherapie (voor bijvoorbeeld kousen), fysiotherapie (voor spierkracht opbouw), lipoedeem diëtist (voor voeding), podotherapie (voor jouw voeten), coaching of psychologie (voor je mindset).

In de Lipoedeem kliniek kan je terecht voor behandelingen. Bij mijn collega’s, gespecialiseerd in lipoedeem, kan je ook terecht. Lees hieronder alles over de behandelingen!

Een lipoedeembehandeling is altijd maatwerk

Binnen 10 weken minder klachten!

Nadat je een intakegesprek en lichamelijk onderzoek hebt gehad is het duidelijk wat voor jou het beste is. Vaak is het behandelen van het bindweefsel icm vocht afvoeren een belangrijke behandeling in de Lipoedeem kliniek. Deze behandeling noemen wij Endermologie. Deze Endermologie behandelingen vormen een onderdeel van het geheel: de juiste voeding, bewegen, ontspannen en mindset. Een behandeltraject van 10 behandelingen van ongeveer 45-50 minuten 1x per week zorgt ervoor dat jij minder klachten ervaart en jouw eigen leven kan leven!

Wees er snel bij, want voor Endermologie zijn beperkte plekken beschikbaar!

Je kan sowieso beginnen met: het lezen van mijn blogs en starten met de modules want alles begint met: 

                        Kennis, Inzicht en het nemen van Verantwoording van jouw Gezondheid.

Liposuctie

Een liposuctie kan een oplossing zijn voor de lipoedeem klachten. Echter het resultaat valt en staat met het voor- en natraject! In de Lipoedeem kliniek kan je terecht voor pré- en post liposuctie trajecten. Hierin praat ik je bij over de do’s en dont’s zodat jij een duurzaam resultaat hebt van jouw liposuctie.

Leer alles hierover bij de lipoedeem academy!   

De medische behandelingen die wij toepassen in onze kliniek zijn uitgebreid. Echter ligt het helemaal aan de ontwikkeling van jezelf en jouw lipoedeem welke behandeling wij toepassen en wanneer wij deze toepassen. Maatwerk dus!

Denk jij dat je lipoedeem hebt? Doe dan de gratis test, is de uitslag positief of twijfel je nog steeds, maak dan een afspraak! 

Binnen 10 weken minder klachten van jouw lipoedeem is mogelijk!

Cosmetische behandelingen

Cosmetische behandelingen zijn er in verschillende gradaties. Van bijvoorbeeld Cavitatie (ultrasound =geluidsgolven), Radiofrequentie, laser tot zelfs liposuctie (uitgevoerd door gespecialiseerde artsen!). Hierin verschilt de intensiviteit van de behandelingen. Niet voor elke vrouw met lipoedeem zijn deze behandeling een uitkomst. Cosmetische behandeling gaat echter niet zonder medische behandeling en aanpassen van voedings- en bewegingspatronen en mindset. Over deze laatste drie leer alles bij de lipoedeem academy!   

Denk jij dat je lipoedeem hebt? Doe dan de gratis test, is de uitslag positief of twijfel je nog steeds, maak dan een afspraak!

Ervaringen

Lipoedeem academy

Leef Eet Slaap
LES = MORE

MINDER klachten

MEER grip op jouw lipoedeem

De 3 pijlers waar jij je op richt om het leven met lipoedeem zo comfortabel mogelijk te maken.  

De Lipoedeem Academy bied je een goede basis in de omgang met jouw lipoedeem klachten.  

Lipolymfoedeem Kliniek draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders