Lipolymfoedeem - Lipolymfoedeem Kliniek

Lipolymfoedeem kliniek

Lipo(lymfo)edeem

Wat is nu lipoedeem en wat is lipolymfoedeem?

Wellicht komen de termen je bekend voor, maar misschien heb je er nog nooit van gehoord.

Lipoedeem; Lip= vet, oedeem= vocht. Lipoedeem is een aandoening waar veel over bekend is, maar waar ook nog heel veel níet over bekend is.

Wat we wel weten is dat het een aandoening is waarbij er vet zwelling optreed. Hierbij is het vet ongelijk over het lichaam verdeeld. Het verschil in kledingmaat van de onderkleding t.o.v. de bovenkledingmaat scheelt bijvoorbeeld 2 maten.

Veel vrouwen met lipoedeem hebben ook last van lage rugpijn, fibromyalgie, gewricht klachten, vermoeidheid en gewicht problemen. Als het lipoedeem langer bestaat kan het lymfesysteem klachten krijgen: lipolymfoedeem.  Ik kan je er nog veel meer over vertellen: dat doe ik o. a graag in de webinars.

Wil jij meer weten?

Afgezien van deze ‘zichtbare verschillen’ is het ook een aandoening waarbij het bindweefsel een grote rol speelt. Dit bindweefsel geeft steun aan jou lichaam, het houdt jou in balans en in evenwicht. Daarom zie ik vaak vrouwen die snel door de enkel gaan, moeilijk kunnen stilstaan en rugklachten hebben. Daarbij is het ook van belang je spiermassa optimaal te houden. En in die combi zit vaak het probleem; hoe komt het dat je zo snel spierpijn hebt en snel verzuurt? Hoe kan het dat je veel sport/beweegt, maar qua spiermassa niets opbouwt? Snel moe bent? Ik kan je vertellen hoe dat bij jou werkt……

Afvallen heeft vaak geen tot heel weinig invloed op de lichaamsverhouding/ vetmassa. Lipoedeem komt alleen bij vrouwen voor. Waarschijnlijk speelt de hormoonhuishouding hierin een hele belangrijke rol.  Het wordt onderverdeeld in stadia. Hoe vaak de aandoening lipoedeem in Nederland en de rest van de wereld voorkomt weten we ook niet, wel zien we een toename in het aantal patiënten.

Hoe herken je lipoedeem?

Diagnostiek van lipoedeem of lipolymfoedeem is moeilijk. Er zijn echter wel een aantal punten waaraan we het kunnen herkennen:

Ervaringen

Lipoedeem: verstoorde vetverdeling, rugklachten, voetproblemen, vermoeidheid en nog veel meer.

Lipoedeem Academy

Leef Eet Slaap
LES = MORE

MINDER klachten = MEER grip op jouw lipoedeem
De 3 pijlers waar jij je op richt om het leven met lipoedeem zo comfortabel mogelijk te maken.  

De Lipoedeem Academy bied je een goede basis in de omgang met jouw klachten.  

Lipolymfoedeem Kliniek draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders