Afvalmedicatie bij lipoedeem deel 2 - Lipolymfoedeem Kliniek

Lipolymfoedeem kliniek

Afvalmedicatie bij lipoedeem deel 2

Afvalmedicatie bij lipoedeem deel 2

In een eerdere blog kon je al lezen over afvalmedicatie bij Lipoedeem. Afvalmedicatie word steeds meer ingezet, ook bij vrouwen die lipoedeem hebben. Tijd om daar wat dieper op in te gaan dus! En dan vooral de Saxenda, want die is schijnbaar hot in lipoedeem land.

De werkzame stof in Saxenda is Liraglutide. Liraglutide verlaagt de bloedsuiker. Als je hebt gegeten komt er in je lichaam insuline vrij. Liraglutide zorgt ervoor dat dit beter in balans is en dat er minder glucose vrijkomt.  Hierdoor kom je in de vetverbranding. Hoppa zou je denken!

Om voor Saxenda in aanmerking te komen (qua vergoeding) moet je de GLI (gecombineerde leefstijl interventie) volgen of gevolgd hebben. Maar, en nu komt het belangrijkste: let op je suiker/ koolhydraatinname! Veel vrouwen, en ook vrouwen met lipoedeem, vallen veel kilo’s af. Ze zitten relatief snel vol en hebben minder honger. Maar het gaat er ook om wat je in je lichaam stopt! Dus wil je een duurzaam resultaat (en dus niet jojo- en) dan zou je echt op moeten letten: niet vullen maar voeden!

In de module ‘Eten’ van de lipoedeem academy ga ik hier veel verder op in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lipolymfoedeem Kliniek draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders