Lipoedeem en sporten - Lipolymfoedeem Kliniek

Lipolymfoedeem kliniek

Lipoedeem en sporten

Lipoedeem en sporten

Of moet ik zeggen: lipoedeem & bewegen. Want sporten is voor veel vrouwen met lipoedeem (nog) niet weggelegd. Maar ook met bewegen bereiken wel veel: aanmaak goede stofjes, versterken van je spieren en het onderhouden van je bindweefsel. Belangrijk dus om het liefst elke dag matig tot intensief te blijven bewegen. Maar hoe doe je dat als je lipoedeem hebt en veel klachten ervaart?

Als eerste: doe wat je leuk vind, dat is namelijk de beste motivatie. Weet je niet wat je leuk vind? Dan begin je met wandelen, want dit is mindfull, aanmaak ‘geluk’ stofjes en nog veel meer positiefs. Bouw dit op: ga niet verzuren! Want verzuren houdt jouw laaggradige ontstekingen in stand.

Gaat jouw rondje wandelen goed, dan ga je dit de keer er op nogmaals doen. Dit vóórdat je je aantal kilometers ophoogt. Want een goed uitgangspunt bij lipoedeem is:

meer herhalingen, minder massa/ kilometers

Zo maken we het ‘lipoedeem weefsel belastbaarder’ want daar gaat het om bij lipoedeem.

Nu kan het zijn dat zelfs het blokje om jouw huis te veel is voor je. Je bent té moe of hebt te veel klachten. Tip: ‘Opbouw van Reserve Methode’ van Annemarieke Fleming. Dit boek geeft veel handvatten en tips voor als je helemaal geen reserves meer hebt.

Bewegen is goed, meer bewegen is beter

Houd je van sporten? Super! Ook hierbij: houd jezelf in de gaten qua verzuring, spierpijn en de balans in sporten en rusten.

Ow ja, en blijf je zelf voeden en niet vullen.

Beweeglijke groet,
Marieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lipolymfoedeem Kliniek draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders