Lipoedeem en je lekker in je vel voelen - Lipolymfoedeem Kliniek

Lipolymfoedeem kliniek

Lipoedeem en je lekker in je vel voelen

Lipoedeem en je lekker in je vel voelen

Ieder mens is geprogrammeerd om te overleven. Dat is in basis hoe wij in elkaar zitten. Overleven is belangrijk want dan ‘blijft onze soort voortbestaan’. Veel vrouwen met lipoedeem staan op ‘standje overleven”. Ze hebben heel veel gegeven, zijn moe, lopen op hun tandvlees en gaan vaak over hun grens heen.

Omdat overleven voor ieder mens de basis is, zal het lichaam dit altijd als uitgangspunt nemen: de rest moet dus wachten, want hier stopt het lichaam alle energie en voedingsstoffen in! Hierbij kan je denken aan: spiermassa aanmaken, blijer worden, beter slapen en misschien zelfs wel afvallen.

Daarom hanteer ik deze vier pijlers:

Afhankelijk van de intake en het lichamelijk onderzoek bekijk ik in welke fase iemand zit.

Als je bijvoorbeeld heel erg moe bent, slecht slaapt, last van je darmen hebt, veel pijn, niet lekker in het vel zit, dan kan het zijn dat je dus in fase 1 zit. Je zal dan eerst jouw lijf aan moeten vullen met bijvoorbeeld: specifieke voeding, ontspanningsoefeningen of supplementen. Vanuit die fase kan je lichaam herstellen waarna jij weer op kan gaan bouwen. Als je in fase 1 zit en je blijft doen wat je deed, dan heb je kans dat je op ‘standje overleven’ blijft staan en dus nooit geen verbetering zult zien en helemaal niet op kan bouwen. Sterker nog; grote kans dat jouw lipoedeem en dus jouw lipoedeem klachten alleen maar blijven toenemen!

In welke fase zit jij? Wat heb jij nodig? Laat het mij weten, neem contact op!

Warme groet, Marieke voor t Hekke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lipolymfoedeem Kliniek draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders